Pazartesi, Ekim 15, 2012

Mısır Gevrekli Tavuk


   Sabah yazdığım yazıyı tekrar okudum da.. Gözümde canlanınca o gün kalbim cız etti inceden.. Keyfim yok. Kabul,hatalıyım.. Ve her hatanın da bir bedeli var ağır olsun olmasın.. Bazen insan en iyisini yapmaya çalışıyor, her şey daha güzel olsun, daha mutlu olunsun diye uğraşıyor ama nasıl oluyorsa tam tersi berbat edebiliyor. Tek bi söz yeterli bunun için..
  
   Bazen ne yaparsam yapayım yoluna koyamadığım şeyler var. Hepimizin oluyor di mi? Yalnız olmadığımı düşünüyorum bu konuda. İnsanın eli ayağının bağlı olduğu anlardan birindeyim.. Bir kadının karşısına kaç iyi adam çıkabilir ki hayatında?.. Çıkınca da sımsıkı sarılıp bırakmak istemiyorsun. Belki de hata burda. Sımsıkı sarılmamak lazım yine de, karşı tarafı biraz rahat bırakmak adına...
  
   Gittiğimiz, gördüğümüz yerlerin, yaptığımız tatillerin sadece fotoğraflarda kalması düşüncesi bile korkunç geliyor şu an.

   Filmleri sever, en güzellerini bilir.. Zaten hep güzel şeylerden bahsetti bana; hayallerinden, güzel yemeklerden ve en güzel aşktan..
  
   Kimi zaman dramatik, kimi zaman komik veya heyecanlı ama her defasında can kulağıyla dinledim hikayelerini..
  
   Onunla bir film izledim. Ömrümce de izlerim sandım. Bilemedik..
  
   Halbuki film dolu bir ev,çocuklar vardı sonunda..
  
  
  
  
   

   Gördüğünüz gibi anılarım, endişelerim, mutluluklarım, gezip gördüğüm keyif aldığım her şey var bunun içinde.

   Karşı tarafta beni dinleyen,okuyan kim var bilmiyorum ama yazmak, anlatmak iyi geliyor bana..







   Bu yazım ona ithafen olsun.. Ve sevdiği bir yemek tarifini yazayım. Belki okur da tekrar yapmamı ister:) Kim bilir...



  Mısır Gevrekli Tavuk


  • 6 parça kemiksiz tavuk budu
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • 1 kutu krema
  • 2 su bardağı taze kaşar peyniri,rendelenmiş
  • 2 çorba kaşığı kadar adaçayı,ince doğranmış
  • Tuz&karabiber



  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Tavuk hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın(mısır  gevreklerinin ezilmemesine dikkat edin)
  • Tavukları bu sosa bulayın ve fırın kabına dizin.
  • Artan sosu üzerine gezdirin.
  • 25 dk pişirmeniz yeterlidir.

  

Mutlaka yapın derim! Enfes bir yemek oluyor! Sevdiceğim ağzının tadını iyi bilirmiş:)




                                              
                                              
                                              Çingene benleri, ne dersiniz, pembe olmalıydı değil mi?
                                              Ama dünyada her şey olması gerektiği gibi 
                                                          
                                                                                                            olmuyor ki...
                      
                                                                                                                   
                                                                                                       
                                                                                                                  CAN YÜCEL                                                                               








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder