Salı, Ocak 22, 2013

Serkan Bozkurt'la Minik Minik Yemekler



   Geçen gün internetten Dünyanın İlklerini ve Enlerini araştırıyordum. Her şeyin ilkini işte.. Çok ilginç şeylerle karşılaştım. İçlerinde daha önce bildiklerim de vardı, yeni duyduklarım da. Aslında çok uzun biliyorsunuz ama ben kısa tutup sizleri sıkmayacağım:)

   Bakın nelermiş onlar..


  • Dünya televizyonlarında gösterilen ilk çizgi film Taş Devri.
  • Daktilo ile yazılan ilk roman Tom Sawyer.
  • (1868) İlk trafik lambası otomobillerin ortaya çıkmasından çok önce Londra'da kullanıldı. (Bizde hala tam olarak kullanılamamaktadır:) )
  • Alman tasarım firması Korefe, Gerstenberg yayınevinin siparişi üzerine ‘The Real Cookbook’ (Gerçek yemek kitabı) adında bir kitap tasarlamış. Yüzde 100 taze hamurdan yapılan ve içinde klasik bir lazanya tarifi yer alan bir kitap, okunduktan sonra tepsideki yerini alarak lezzetli bir yemeğe dönüşüyor. Ev hanımları için pratik bir kullanıma sahip dünyanın ilk tüketilebilir tarif kitabı, okunduktan sonra raflarda bekletilmeden servis ediliyor. Anlattığı yemeğin aynı zamanda ‘gerekli malzemeler’ listesinde yer alan ilginç kitap, tanıtımı yapıldıktan sonra kitapçılardaki yerini aldı.
  


    Derken dünyanın en iyi saklanan 3 sırrı ise,

  •    Coca colanın formülü- Dünyanın en çok kâr eden şirketlerinden Coca Cola'nın formülünü ölesiye saklamasından daha doğal bir şey yoktur. Birçok kola markasına rağmen hala dünyanın lideri konumundadır. İçindekileri herkes merak ediyor ama sadece bilinenlerden kabarcıklı su, yüksek oranda fruktoz mısır şurubu, kafein ve kahverengi boya maddesinin olabileceği. Bilenler 2 kişiymiş ve söylentilere göre 2 kişide formülün yarısını biliyor ve ancak birlikteyken gerçek formül ortaya çıkıyormuş. Coca Cola şirketinin politikaları arasında sırrı bilen 2 kişinin aynı uçaklarda seyahat etmesi yasakmış. Bütün bu sırra rağmen kolanın içinde Coca bitkisinden bir katkı olduğu biliniyor. İşte bu kadar bilgiyle de ancak Kristal Kola ya da Cola Turka falan oluyor:)

  •    Bir diğeri ise KFC'nin 11 şifalı otu ve sosuymuş. KFC firmasının menü sırları 1930'lu yıllarında benzin istasyonu işleten Harland Sanders'ın müşterilerine sattığı tavuklardan geliyor. Bu alandaki başarılarını devam ettiren Sanders bir restoran zinciri kurmaya başlar ama asıl şirketin en büyük kozlarından biri 11 şifalı ot ve özel sosları olur. Coca Cola firmasında olduğu gibi sadece 2 yönetici bu sırrı biliyor. KFC'nin ana şirket binasında sır saklanıyor. Görevimiz Tehlike'den Tom Cruise gelse bu formülü alamaz çünkü çok iyi bir şekilde korunuyormuş. Ana üsteki güvenlik şefinin açıklamalarına göre, sırrın korunduğu yerin tanımı şöyle, 2 metre kalınlığında duvarları olan bir oda, her yeri kameralarla dolu, 7/24 silahlı görevliler hazırda tutuluyor, 2 farklı anahtarı, 2 farklı PİN şifresi. Evet bunlar bir tavuk için yapılıyor ama dünyanın en çok tavuk satan firması olduğu düşünülünce garip kaçmıyor. 
  •    Üçüncüsü ise Oliver Cromwell'in kafasının olduğu yermiş. Oliver Cromwell 1600'lü yıllarda İngiltere'de monarşik yapıyı tek başına sona erdiren önemli isimlerden biri. Cesedini 12 saat ipte asılı tutan Kral Charles, Cromwell'in başını kestirtmişti. Daha sonra Cromwell'in kellesi müze tarafından devralındı daha sonra ise bir koleksiyoncuya satıldı. Kellenin son sahibi 1957 yılında ölünce oğlu kelleyi (!) saklamak istemedi ve gömmek için uygun bir yer aradı. Başı gömmek için 3 yıl yer arayan aile sonunda bunu gerçekleştirebildi. Şuan ise 2 kişi kellenin yerini biliyor. Kimler mi? Cambridge Üniversitesi'nden 2 profesör. Mezarın üstünde bir işaret yok ama yakınlarında mezarın yönünü gösteren bir işaret var. Bu sır sadece profesörlerden profesörlere aktarılabiliyor.


   
   Miniklere özel yemek kitabı gördüm kitapçıda. Serkan Bozkurt yazmış. Chef's Table Mutfak Okulu kurucusu ve cheflerinden. 


   O güzelim minik ellerle de tarifleri uygulamışlar. Kitabın ismi, 'Serkan Bozkurt'la Minik Minik Yemekler'. 

   Kitapta çocuklar için sandviç, burger, kurabiye, makarna, pasta ve içecek tarifleri var. Yaparken o kadar keyif alacaksınız ki miniklerle birlikte yemesi de o kadar zevkli olacak. Benim çocuğum hiç yemiyor demek zorunda değilsiniz artık! :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder