Pazartesi, Ocak 14, 2013

Haftanın Tarifi Yeni Bir Gün Edasıyla..




     Bugün, insanlık için ufak ama benim için büyük bir gün. 
   
   Blogumu artık her sabah 09.00'da okuyabilirsiniz. Saatlerini tembellik edip biraz öğleye çekiyordum da:)
   Mail ile size her gün ulaşmasını istiyorsanız sağda bir kutucuk var oraya mail adresinizi yazarsanız her gün saat 17.00'da mail kutunuzda görebilirsiniz. Saatinin geç olduğunun ve yemek yapmaya o saatte başlamadığınızın farkındayım. Fakat o sorunu çözebilir miyim diye bir bakacağım. Anlarsam çözeceğim:)

   Siz bunu okurken ben sporda olacağım. (Ne zamandır aksattığım için eve döndüğümde bütün kaslarımın ağrımasına razı gelmek mecburiyetindeyim)

   Ne de olsa erken kalkan yol alır değil mi?

   Spordan sonra sıcacık kahvemi içer ve oradan D&R 'a uğrayayım diyorum. Yeni yemek kitabına göz koydum. Benim olması gerek.

   Umarım verdiğim tarifleri yapar ve beğenerek yersiniz.

   Yorumlarınız çok hoşuma gidiyor ve yaptığım şeyde başarılı olmak için beni motive ediyor. Lütfen eksik etmeyin.


   NOT: Buradan sevdiğim adama bir şey duyurmak istiyorum! İyi ki varmış o, iyi ki girmiş hayatıma..

   Siz de yanınızdaki sevdiğinize güzel sıcacık bir öpücük kondurun. Ve sımsıkı sarılın olur mu?


   Yarın görüşmek üzere...



PAZARTESİ


    Zencefilli, Havuçlu  Dana Antrikot Sote

    4 kişilik


  • Yarım kg antrikot                                      
  • 300 gr. havuç
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 6-7 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 dal taze biberiye
  • Tuz, karabiber

  • Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra jülyen doğrayın.
  • Tereyağını tavada eritin.
  • Taze zencefil ve yarıya böldüğümüz arpacık soğanı ekleyip soteleyin.
  • 1-2 dakika sonra ince dilimlediğiniz dana antrekotu ekleyin.
  • Et hafif pişince havucu ilave edin.
  • Son olarak taze biberiyeyi ekleyip kısık ateşte malzemeler pişinceye kadar soteleyin.
  • Tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın.

SALI

     Mayonezli Tavuk Salatası 

     6 kişilik

  • 300 gr. tavuk göğüs eti                       
  • Yarım demet roka
  • 5 adet taze soğan
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
     
    Sos için,

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağı ve kekikle birlikte kavurun.
  • Geniş bir kasenin içine roka ve taze soğanı doğrayın.
  • Tavukları ve iri çekilmiş cevizleri ilave edin.
  • Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı zeytinyağı, mayonez ve kremayı çırpıp tavuklara ilave edin.
  • İyice karıştırıp tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • İnce kıyılmış dereotu ilave ederek servis yapın.

ÇARŞAMBA


     Bezelyeli ve Otlu Tortilla

     4 kişilik

  • 5 yumurta                                          
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
      
    Servis için,

  • Tortilla

  • Soğanları ince doğrayın.
  • Zeytinyağını tavaya alıp soğanları 2 dakika kavurun.
  • Minik küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Bezelyeleri ilave edip karıştırın.
  • Yumurtaları çırpıp tavaya ekleyin ve diğer malzemelerle karıştırın.
  • Frenk soğanlarını ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Kısık ateşte tavanın kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Tortillayı resimdeki gibi ufak kare parçalar şeklinde kesin ve birlikte servis yapın.

PERŞEMBE


     Çin usulü Tavuk Kanadı 

  • 12 adet tavuk kanadı                        
  • 1/2 kahve fincanı bal
  • Soya sosu
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı biber

  • Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı su ile birlikte bal eriyene kadar çırpın.
  • Bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek bir sos hazırlayın.
  • Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin. (Önceden yapıp dinlendirirseniz vakit kazanmış olursunuz.)
  • Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın.
  • Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırınınızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • İsterseniz susam da serpebilirsiniz benim yaptığım gibi.
  • Çin usulü tavuk kanadını, kabukları ile birlikte fırında pişmiş taze patates ile, baharatlı pilavla ya da haşlanmış mevsim sebzeleri ile servis edebilirsiniz.

CUMA

   
   Bugünün tarifi Cafe Fernando'dan,

   İşten yorgun argın geldiğiniz ve '2 gün tatil. Şöyle kolay bir şeyler yapıp yiyeyim de TV karşısında uzanayım, tüm haftanın yorgunluğunu atayım' diye düşündüğünüz tek gün bugün! Yaşasın Cumalar!
   Gerçi bana her gün cuma ya neyse:)

   İşte bu yüzden bu tarif hem kolay, hem acayip lezzetli hem de SEBZELİ! Yani bir yandan makarnanın o kalorisini aldığınız için içiniz sıkılıyorsa düşünün ki bir yandan da sebzenin vitaminini alıyorsunuz. Telafi ediyorsunuz yani:)

   İşte tarif!


    Domates, Biber, Patlıcan ve Mantarlı Makarna

    2 kişilik


  • 300 gr. penne makarna                            
  • 1 adet patlıcan
  • 12 adet cherry domates
  • 350 gr. mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Birer çay kaşığı tuz, karabiber
  • 50 gr. parmesan peyniri

  • Patlıcanı alacalı soyup boylamasına ikiye kesin, ardından enlemesine birer santim kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Cherry domateslerin tepesini atın, ardından ikiye kesin.
  • Mantarların büyüklerini boylamasına dörde, ufak olanlarını ikiye kesin.
  • Biberlerin tepesini kesip, çekirdeklerini çıkarın. Ortadan ikiye bölüp her yarısını uzunlamasına tekrar ikiye kesin. Ve iki santimlik kareler halinde doğrayın.
  • Sarımsakları bıçakla irice doğrayıp üzerine tuzu dökün. Çatal yardımı ile püre haline gelene kadar ezin.
  • Sebzeleri, sarımsağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve karabiberi büyük bir kapta harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına tek katman olacak şekilde yayın.
  • Fırınınızın ızgara ayarında, orta-yüksek sıcaklıkta sebzeler bıraktığı suyun büyük bir kısmını çekip karamelize olana kadar yaklaşık 30 dakika boyunca, arada bir kaşık yardımı ile karıştırarak pişirin.
  • Bu arada makarnayı haşlayın. Süzüp tencereye alın.
  • Pişmiş olan sebzeleri ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip harmanlayın.
  • Servis yaparken üzerine parmesan peyniri rendeleyin.
      Not: Doğradığınız sebzelerin eşit boyda olmasına dikkat edin.






2 yorum:

  1. çok güzel tarifler veriyorsunuz.hem de kolay.hanımlar günlerinde de yapabilirler.ben de tabii ..teşekkürler dilara hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Beğendiğinize çok sevindim.

      Sil