Salı, Mart 12, 2013

Kremalı Havuçlu Kek Tadında Romantizm




   Bugün yazacağım kek tarifini bulduğumda hiç vakit kaybetmeden uyguladım. Sonuç muhteşem oldu. Bu kek bildiğiniz keklerden değil. 3 katlı kocaman ve aslına bakarsanız tam kış keki. 

   Her ne kadar bahar artık gelmiş de olsa henüz havalara güven olmaz. Bu kekin içindeki meyve ve baharatlar ile Mart ayını da hasta olmadan geçirebilmeniz mümkün. Üstelik göze de fazlasıyla hitap ediyor. İster doğum günlerinde yapın ister arkadaş davetlerinde isterseniz de sadece kendinizi şımartmak için:) Herhalde yaparken bana keyif veren ve yemek için sabırsızlandığım tek kek bu oldu. Romantik de bir görüntüsü var. Yaptıktan sonra fark edeceksiniz.

   Bugün hayatınızda gelişen olumsuz anları, canınızı sıkan olayları atın aklınızdan! Kendinize bu iyiliği yapın. Ve sonra da kendinizi şımartın. Bu koca keki yapın ve afiyetle yiyin:)


Kremalı Havuçlu Kek



  • Tereyağ, 700gr                 
  • Esmer şeker, 500gr
  • Yumurta, 6 tane
  • Elma suyu, 200gr
  • Un, 1 kg
  • Zencefil, 10gr
  • Tarçın, 10gr
  • Karbonat, 10gr
  • Yenibahar, 10gr
  • Kabartma tozu, 10gr
  • Yeşil elma, 3adet
  • Havuç, 4 adet
  • Ceviz, 150gr


Kreması için

  • Tereyağ, 100 gr
  • Labne, 1 paket
  • Pudra şekeri, 300gr


  • Elmayı küçük küçük doğrayın, havucu rendeleyin. 
  • Keki yapmak için bir mikserde önce tereyağı ve şekeri çırpın. 
  • Üzerine şekeri ilave edin. 
  • Yavaş kıvamda çırpmaya devam edin. 
  • Yumurtaları teker teker ekleyin. 
  • Unu üç aşamalı olarak karışıma ekleyin ve yavaş yavaş düşük devirde çırpmaya devam edin. 
  • Kabartma tozu ve diğer kuru baharatları eklemeyi sürdürün. 
  • Ceviz ve elma suyunu da koyun. 
  • En son elma parçaları ve havucu ekleyin. 
  • Kek hamurumuz hazır. 
  • Bir kelepçeli çember kullanın. 
  • Ve tabanına yağlı kağıt serin. 
  • Kekiniz bir pasta kıvamında üç katlı olacak. 
  • Eğer üç ayrı kelepçeli çemberiniz yoksa sırayla da pişirebilirsiniz. 
  • Kek hamurunda üç ayrı yuvarlak kek elde edin. 
  • Soğumaya bırakın. 
  • Bu arada yağlı kağıtları çıkarırken nazikçe çıkarın. Bu aşamada kekin parçalanmasını istemeyiz. 
  • Kreması için tereyağı, labne peyniri ve pudra şekerini mikserde karıştırın.
  • Bir pasta tabanına ilk yuvarlak kekimizi koyun. 
  • Üzerine bir spatula yardımıyla bolca peynirli kremanızdan sürün. 
  • İkinci yuvarlak keki oturtun, tekrar beyaz krema karışımından ilave edin. 
  • Son keki de en üste dikkatlice koyup, en üstüne elinizde kalan krema karışımını da ekleyip spatula ile üzerinde oynamalar yapın. 
  • Çok düz olmasa da olur. 
  • Pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun:)





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder