Pazartesi, Mart 04, 2013

Konserler ve Haftanın Menüsü




   Mart ayında ne etkinlikler var acaba diye Biletix'e girip baktım. İyi ki de bakmışım. Harika konserler var. Bir kez gidip tadına doyamadığımız ve tekrar tekrar gitmek istediğimiz konserler vardır ya işte benim de mutlaka görmek istediğim hatta rüyalarıma giren 2 konser 1 gösteri var.


   Birincisi Sezen Aksu konseri varmış. Geçen yaz gittim. Hoş anılarımın olduğu, unutmak istemediğim bir konser olmuştu. 16 Mart'ta Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjian'ın Avea Sıradışı Müzik Konserleri izleyicileri için gerçekleştirecek oldukları bu performansta ortak bir repertuar ile ilk kez seyirci karşısına çıkacaklar.


   İkincisi ise MFÖ. Yine geçen yaz konserlerini izlediğimde acayip eğlenmiştim. Sanırım bağıra çağıra şarkılarına eşlik ettiğim tek gruptu:) 9 Mart'ta Jolly Jokerde çıkacaklarmış. Gitmeyeniniz varsa kaçırmayın derim.


   Sonuncusu ve en çok görmek istediğim gösteri, Michael Jackson The Immortal World Tour - Cirque Du Soleil! Bu gösterinin muhteşem geçeceğinden eminim. Jamie King tarafından senaryolaştırılan ve yönetilen bu gösteri 15-16-17 Mart'ta toplam 5 şov ile Ülker Sports Arena'da gerçekleşecek. Farklı dans stillerinin, akrobatik hareketlerin ve her sahnede farklı senaryoların işlendiği bu unutulmayacak performansta seyirciyi Michael Jackson’ın büyülü dünyasına götürmeyi hedeflemişler. Cirque Du Soleil daha önce gelmişti ama gidememiştim. Ve içimde kalmıştı. Bu sefer kaçırmamaya kararlıyım.

   Mart ayı güzel geçsin. Soğuk, yağmurlu günler geride kalsın. Kötü zamanlar, kötü günler gelmiş geçmiş olsun. Nisan ayına sevdiklerimizle, güzel anılarla girelim:)

   Haftanın menüsünü özenle seçtim, yaptım, yedim ve sizlere yazdım. Beğenir de yaparsanız ne mutlu bana!


PAZARTESİ


Dolmalık Biber Soslu Tavuk


  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı    
  • 1-2 kaşık mısır nişastası
  • 1 kg’dan fazla kemiksiz, derisiz tavuk budu     
  • 1 adet büyük doğranmış soğan  
  • 3/4 bardak küp halinde doğranmış kereviz  
  • 2 bardak çekirdeği alınmış, kalın doğanmış kırmızı dolmalık biber        
  • 2 diş sarımsak          
  • 2 bardak tavuk suyu veya su       
  • 1 çorba kaşığı doğranmış taze kekik   
  • 2 adet defne yaprağı   
  • Tuz, karabiber 
  • 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı (isteğe bağlı)


  • Zeytinyağını büyük bir tencerede orta-yüksek ateşte ısıtın. 
  • Tavuk butlarını mısır nişastasına bulayın, fazlasını silkeleyerek atın. Tavuk butlarını tencereye iki posta halinde atın iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık üçer dakika kızartın. 
  • Tencereden çıkarıp bir kenara alın. 
  • Ocağın altını kısın, soğan ve kerevizi ekleyin, saydamlaşana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. 
  • Biberleri ve sarımsağı ekleyin, 2 dakika daha soteleyin.
  • Biberli karışımın üzerine tavuk suyunu veya suyu koyun, kekik ve defne yapraklarını ekleyerek kaynatın. 
  • Tavuk butlarını tekrar suyun içine atın ve 45 dakika ila 1 saat arası pişirin, tavuk iyice pişsin, biberler yumuşasın.
  • Tavuk butlarını ve defne yapraklarını çıkarın, sosu pürüzsüz bir püre haline getirin, bir süzgeçten geçirin. 
  • Sosu ve tavuğu tekrar tencereye alın, kaynayana kadar ısıtın.
  • Tuz ve biber ekleyin, isterseniz sosu zenginleştirmek için tereyağı da ekleyebilirsiniz.


SALI

Biberli Ve Yoğurt Soslu Kuzu Eti


  • 900 gr. yaklaşık 5 cm.lik iri parçalara kesilmiş kemiksiz kuzu eti
  • 3 adet sarı, kırmızı veya ikisinin karışımı dolmalık biber
  • Tercihe göre 2-3 adet acı biber
  • 1 adet soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan
  • Tuz, karabiber
  • 500 ml. sade yoğurt


  • Tencereyi ocağa koyun ve altını yüksek ateşe açın. 
  • Birkaç dakika sonra kuzu etini koyun ve hızlı bir şekilde her taraflarını mühürleyin. 
  • Fazla pişmiş gibi görünmesinden endişe etmeyin sadece dış kısmının kahverengileştiğinden emin olun. 
  • Kuzu etlerini tencereden alın ve dolmalık ve acı biberleri ekleyin. 
  • İkiye kestiğiniz soğanı kesilmiş tarafları altta olacak şekilde yüksek ateşte pişen biberlere ekleyin. 
  • Biberlerin her tarafı siyahlaşana kadar pişirin ve gerekirse çevirin. (Soğanlar çok çabuk siyahlaşacaktır, bu yüzden onları tencereden çıkartıp bir kenarda bekletebilirsiniz.) 
  • Biberler piştiğinde yani 10-15 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve üzerini kapatın. 
  • Fırının ızgarasını ısıtın ve tepsiyi ısı kaynağına en yakın yere koyduğunuza emin olun. 
  • Biberler soğuduğunda kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra uzun şeritler halinde kesin veya koparın. 
  • Soğanı halkalarına ayırın. 
  • Biberleri ve soğanları, kuzu eti, tuz karabiber ve yoğurt ile eti tek sıra halinde alabilecek büyüklükte bir fırın tepsisinde birleştirin. Üstleri oldukça koyu renk hale gelene kadar pişirin. 
  • Daha sonra servis edin.


ÇARŞAMBA

Güveçte Safran Soslu Levrek


  • 500 gr levrek fileto
  • 5 adet kültür mantarı
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz safran
  • Tuz, karabiber
  • 2 diş sarımsak


  • Sarımsak ve mantarları tereyağında soteleyin. 
  • Safranı ilave edin. 
  • Üzerine kremayı ekleyip karıştırın. 
  • Izgarada hafif pişirdiğiniz levrekleri güvece alın. 
  • Üzerine kremalı sosu gezdirin. 
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. 
  • Sıcak servis yapın.



PERŞEMBE

Kuşkonmazlı İntegral Makarna


  • 1 paket integral (tam buğday unlu) makarna
  • 1 adet sarı biber
  • 1 bağ kuşkonmaz
  • 1 kırmızıbiber
  • 2/3 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2/3 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 20 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


  • Kuşkonmazları buharda pişirin. 
  • Makarnayı kaynayan tuzlu suda al dente pişirip süzün. 
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. 
  • Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi hafif koyulaşıncaya kadar karıştırın. Tereyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve haşlanmış makarnayı ilave edin. 
  • Pişen kuşkonmazları makarnaya ekleyip harmanlayın ve servis tabağına aktarın. 
  • Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip sıcak servis yapın.


CUMA

Levrek Buğulama


  • 1 kg levrek fileto
  • 12 adet kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 rendelenmiş domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet sivri biber
  • 6-8 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber


  • Tereyağını tencereye alıp dilimlenmiş biber, kıyılmış sarımsak ve soğanı soteleyin. 
  • Dilimlenmiş mantar, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. 
  • 2 su bardağı su ilave edin. 
  • Fileto levrek, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edip 20 dakika pişirin. 
  • Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun:)


-Yemek resimleri için bugün beni affedin olur mu? Yarın görüşmek üzere...
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder