Çarşamba, Kasım 14, 2012

Haftanın Kitabı iştee bu! Net 425 g



         Selam ,

   D&R  ' a girip yemek kitaplarının arasında boğulmak en sevdiğim şeydir. Çökerim o rahatsız koltuklarına saatlerce yabancı Türkçe fark etmez okurum. Hepsini ama hepsini alasım var yalnız çoğunun fiyatı hep uçuk. Şikayetçiyim! Olur da yemek kitabı çıkaran biri okursa bilsin ki buruk bir şekilde bırakmak zorunda kaldığım kitap çok olmuştur.
   ''Hepsi benim olsuuunnn!'' diye söylene söylene çıkarım oradan. Mecburiyetten...


   Uzun zaman önce aldığım bir kitabı yazayım ki hemen gidin alın. Çünkü gerçekten şahane tarifler var içinde. Üstelik uğraştırmıyor, zor değil ve tariflerin özenilerek koyulduğu belli. Efendim kitabın adı NET 425 g. Gamze Bursa 20 yıllık tarif defterinden derleyip yazmış pek de iyi etmiş.
  
   Tabii tariflerin sahibinin yanı sıra kitaptaki fotoğraflar da  çok önemli. Göze hitap etmiş. Pek çekici geldi yemekler, canlı gibiler:) Kitabın satılmasında büyük payı olduğu kesin..

   Tebrikler diyorum ve fotoyu yapıştırıyorum ki bu güzellikten birlikte faydalanalım.



      
   





   
   Bu kitapta yazmadan edemeyeceğim bir tarif var. Günün her saatinde kolaylıkla hazırlanıp yenilebilir. Ben sabah yapmayı düşünüyorum vallahi.

   
     ISPANAKLI SİMİT


  • 400 gr. ıspanak yaprağı,doğranmış
  • 1 küçük beyaz soğan,küp şeklinde doğranmış
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 yumurta
  • 150 gr. beyaz peynir
  • 1 büyük pastane simidi 
  • Tuz, pul biber


  • Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  • Soğanı teflon tavada zeytinyağı ile pembeleştirin.
  • Ispanak ve tuzu ekleyin.
  • Yüksek ateşte karıştırarak 6-7 dakika kavurun.
  • Simidi ortadan ikiye bölün.
  • Yumurtaları çırpın ve yarısını ıspanağa karıştırın.
  • Ispanakları simitlerin üzerine yayın.
  • Kalan çırpılmış yumurtayı çatalla ezdiğiniz peynirle karıştırın ve simidin üzerine dökün.
  • Pul biberi serpin ve fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun :)

   








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder