Cuma, Kasım 15, 2013

Bizde de La Fontana Di Trevi Var!

   Belki dilek dileyemiyorsunuz ama şahane yemekler gerçekleşen dilekleriniz kadar mutlu ediyor.
      
  
   İstanbul’un İstiklal Caddesi’nde saklı kalmış küçük bir mekan olan La Fontana Di Trevi, müşterilerine büyük lezzetler sunmaktadır. İtalyan mutfağını ziyaretçilere sunan işletme J’adore ile ortak olma özelliğine de sahip. İsminden dolayı özellikle gitmek istedim ben.



   Başka yerde yiyemeyeceğiniz lezzetli pizza ve makarnaların yapıldığı yer olan La Fontana Di Trevi, yemekten sonra da eşsiz lezzetteki tatlılarıyla midenizi büyülemektedir. Çikolata severlerin kesinlikle gitmesi gereken yerde en favori Oh la la Beatrice ismindeki meyve parçacıklarının üstüne dökülen soğuduğunda da donmayan çikolatadan yapılmış, üstü krema kaplı tatlıdır. Ne zaman aklıma gelse canım çekiyor vallahi. Pizzaları en ince hamurdan hazırlanan ve buna rağmen gayet doyurucu olan mekanın servisi bir o kadar da hızlı. 

    Mekanın içindeki masalar birbirine çok yakın.  Tavan alçaktır. Normalde beni rahatsız edecek bu durum aksine samimi bir ortam yaratmış. Mekan içerisinde çalan müzikler de dinlemeye değer. Servis elemanları oldukça güler yüzlü ve yardımcılar. La Fontana Di Trevi’nin fiyatları ise bu kalitenin oldukça altında. Çok uygun fiyatlar karşılığında eşsiz lezzetler tadabileceğiniz yer Beyoğlu’nda kesinlikle gidilesi bir mekan. Hafta sonları ve hafta içi akşamları buraya girmek için kuyrukta beklemeniz gerekecek. Tok gözlü bir işletmeye sahip olan La Fontana’da rezervasyon yaptıramıyorsunuz. 



   Genelde dışarıda bekleme süreniz 15 dakikadır ve bu süre sonunda yaşayacağınız güzel dakikalar beklemeye değer. Mekanın küçük olması ve yoğun talep olması bu beklemenin nedenidir. La Fontana Di Trevi’ye gitmek için Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne girip Galatasaray Lisesi’ni geçtikten sonra 2. Sağdaki sokağa girip sokak sonuna ilerlemeniz gerekiyor.



   Burası İstanbul'da İtalyan mutfağını sevenler için çok özel bir yer. Öyle iddalı çok büyük bir mekan beklemeyin, İstiklal'de bilenler bilir sıcak çikolataları efsane olan J'adore Pastanesinin bitişiğinde, mütevazi, çok sevimli, ufacık bir restoran. Ama yemekleri de bir o kadar iddalı. İçine limon dilimleri ve nane yaprakları serpilmiş su, siparişiniz gelene kadar açlığınızı bastıracak sarımsaklı ekmekler. Servis kalitesi ismi bilinen pek çok mekandan çok çok iyi. Kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder