Perşembe, Eylül 05, 2013

Bosphorus Brewing Company



      Mecidiyeköy'ü biraz geçince Gayrettepe’nin başında… Bosphorus Brewing Company iş çıkışlarının en keyifli buluşma noktası. Konumu itibariyle de özellikle saat 17:00’dan sonra dolup taşıyor.



   Yabancı filmlerde çok görürüz, iş çıkışlarından insanlar publarda buluşarak hem günün stresini atarlar hem de dostlarıyla hoş sohbetlere girerler. İşte İstanbul’da da böyle keyifli buluşma noktalarıyla ilgili eksikler vardı. Bosphorus Brewing Company bu eksiği fazlasıyla doldurmuşa benziyor. Üstelik bunu iki kültürü en iyi şekilde birleştirerek yapıyor. Dekorasyonu itibariyle biraz İngiliz, yemekleri, biraları ve atmosferiyle de fazlasıyla Türk.



   Bosphorus Brewing Company'nin Kendilerine özel tam 7 tane farklı tatlara sahip birası var. Üstelik bu biralar dışarıdan gelmiyor, mekanın tam içerisinde üretilip taze taze misafirlere sunuluyor. Anlayacağınız mekanın içerisinde ufak bir laboratuar var. Biraların tatları burada belirlenip burada üretime geçiyor. Hatta bar kısmına biraz dikkatli bakarsanız büyük tanklarını görebilirsiniz! Onlar dekorasyon amaçlı barda durmuyorlar, içlerinde yaklaşık 5000 litre fermente ediliyor.



   Fish&Chips gibi İngiliz klasikler ve Türk atıştırmalıklardan oluşan yemek menüsü oldukça iştah açıcı. Canınız bira yanında atıştırmalık istediyse kesinlikle midyelerinden söylemenizi tavsiye ederim. Midyeler bana yetmez, biraz daha atıştırmalık lazım derseniz, o sokakta pişip kokusuna hayran olduğumuz köfteleri bir de Bosphorus Brewing Company’de deneyebilirsiniz. Yookk o da yetmez derseniz çıtır tavuk muhteşem lezzetli bilginiz olsun.



   Gidip görün biraların tadına bakın. Yüksek sesle kahkahalardan burada rahatsız olan yok bilin:) Memnun kalırsanız haber verin ben de gideyim. Şaka şaka:)

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder