Cuma, Ağustos 02, 2013

Kebab Connection



   Geç izlediğim için kendime kızdığım bir filmle karşınızdayım bugün efendim. Fatih Akın'ın senaristi olduğu Kebab Connection filmini izledim. Ama geç de olsa izledim ve çok eğlendim önce onu söyleyeyim. 


   Almanya’daki Türk gençlerinin hayatına bir kesit atarken aslında Kung fu, büyümek, evlenmek, bir çocuk sahibi olmak ve kültürel farklılıklar gayet güzel karikatürüze edilmiş şekilde karşımıza geliyor.

   İbrahim, ilk Alman Kung Fu filmini çekmek isteyen aklı bir karış havada, ancak yaptığı reklam filmleri gençler arasında çok revaçta olan bir gençtir ve Alman kız arkadaşı Titzi ise, Julliet olarak tiyatroda rol almak istemektedir. kızın hamile kalması durumları karıştırır. Baba Alman bir gelin istemez ve onu reddeder. Sevgilisi ile de çocuğun doğup doğmaması tartışması yüzünden arası açılır ve bu yüzdenden de işleri ters gitmeye başlar. 


   Görülen o ki oradaki Türk kültürü burada yaşadığımızdan çok farklı. Mesela 40 yaş ve üstü olanlar Türkiye’den hangi yıl ayrıldıysa o zamanda donmuşlar gibi sanki zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Yapılan espriler ve davranış modelleri, en basitinden bıyık kesimleri vs. Oysa Türkiye artık inanılmaz hızla kavrulup kavrulup değişen bir karma kültürü yaşıyor. Size uygun olmadığını düşünseniz de toplumun birçok farklı kesiminin farklı eğilimlerini takip ediyorsunuz.

   
   Ayrıca Avrupa’da olup Türk kalarak Avrupalı olmaya çalışan klasik bir arada kalmışlık da var. Ama tüm bu söylediklerim sadece zemin, esas konuyu böyle ağır filan sanmayın aksine tam bir komedi. Özellikle “Bir avuç döner için” repliğine bayılıyorsunuz. Ayrıca Türkçe bir filmin Türkçe dublajlı olması ayrı bir eğlence konusu.

   Çok keyifli, biraz hüzünlü ve çok komik bir film. İzlemeyen pişman olacaktır diye düşünüyorum.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder