Evde puding yapmayı fazla sevmem. Hazır pudingleri de fazla yapmam. Çünkü sıcak haliyle yerim ve soğuduktan sonra tadı hoşuma gitmez. Evet pudingi yapıldıktan hemen sonra yiyenlerdenim:)
Sanki küçük bir çocuğum ve annem abim ile bana tatlı yapmış gibi bir his uyandıran bir tarif buldum. O günlere döndürdü beni. Neden böyle hissettirdiği hakkında bir fikrim yok. Deneyip tadında da aynı şeyi hissedecek miyim görmek istedim. Sanırım küçük halimi özledim. Ya da o Dilara'yı özledim:) Bilemedim şimdi. Sanırım içindeki muz ve bal bana küçükken çok severek yediğim ballı muzları hatırlattı. Gerçi hala yerim o ayrı:) Yaşlanıyorum galibaaaa!
Neyse, tarifi uyguladım. Gerçekten de hem çok basit hem de lezzetli bir puding oldu. Sıcak yedim, soğudu yedim. İki gün sonra tekrar yapınca buraya yazmaya karar verdim:)
İşte tarif!
Muzlu Haşhaşlı Ballı Puding
2 kişilik
- 400 ml süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 adet muz, doğranmış
- 1 çorba kaşığı mavi haşhaş
- 65 gr toz şeker
- 1/2 adet çubuk vanilya, özü çıkarılmış
- 3 çorba kaşığı patates nişastası
- Yeteri kadar bal
- Süt, yumurta sarıları, nişasta, haşhaş, vanilya özü ve şekeri derin bir tencereye koyup tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Tencereyi ocağın üstüne alıp çırpıcı ile sürekli karıştırmaya devam ederek kıvam aldırın. Elde ettiğiniz kıvam yoğun olmalı.
- Çırparak ocaktan alın ve içine muzu ekleyip blenderdan geçirin.
- Bu aşamada pudinginiz biraz sıvılaşacaktır.
- Pudingi iki kaba bölüştürün, oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
- Servis öncesi üzerine bir tatlı kaşığı bal gezdirin.
-Puding için kullandığınız şeker yerine 8 çorba kaşığı, tatlının üzerine gezdirmek için kullandığınız bal yerine de aynı miktarda agave şurubu kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder