Günlerdir gündemimdeki tek şey Gezi parkı. Bir yandan Taksim'e gidiyorum bir yandan çalışıyorum ve eve gelip yatmam 02.30 u buluyor.
Yazacak fazla bir şey yok. Her şey devam ederken içimden farklı şeylerden bahsetmek gelmiyor. Burada bu konu ile yazmayı da fazla düşünmüyorum çünkü facebook hesabım neredeyse kapanacak yazdıklarımdan ve paylaştıklarımdan:)
Ben haftanın menüsüne geçiyorum hemen. Yarın görüşmek üzere..
PAZARTESİ
Izgara Kuşkonmazlı Hellim Salata
- 150 gr karışık Akdeniz yeşilliği, iri parçalanmış
- 200 gr kuşkonmaz, iri doğranmış
- 200 gr hellim peyniri, dilimlenmiş
- 4-5 dal reyhan, yapraklarına ayrılmış
- 1 adet sarı Amerikan biberi, ince doğranmış
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz, karabiber
- Kuşkonmazları bir kaba alıp üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ekleyerek karıştıırn.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serip kuşkonmazları ve helşlimleri üzerine yayarak fırınınızın ızgara modunda 9 dakika pişirin.
- Akdeniz yeşilliklerini, reyhan yapraklarını, sarı biberleri, turpları, limon suyunu, kalan zeytinyağını ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Salatayı servis kasesine alıp üzerine ızgarada pişirdiğiniz kuşkonmazlarla parçalara bölünmüş hellim peynirini ekleyerek servis edin.
SALI
Marine Somon Filetoları, Armutlu Salata ile
- 6 dilim somon
- 2 adet taze soğan, ince doğranmış
- 15 gr tane pembe biber
- 15 gr tane yeşil biber
- 15 gr taze zencefil, soyulmuş ve ufak doğranmış
- 10 adet kırmızı turp, ince dilimlenmiş
- 12 adet yeşil zeytin, çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış
- 3 adet armut, ince dilimlenmiş
- 3 adet orta boy salatalık, ince dilimlenmiş
- 3 adet yeşil limon
- 3-4 dal mercanköşk, kıyılmış
- Zeytinyağı
- Kaya tuzu
- Pembe ve yeşil biberleri, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi, mercanköşk, zencefil ve soğanlarla birlikte bir kaseye alıp karıştırarak marinasyon harcınızı hazırlayın.
- Somon dilimlerini etli kısmı üste bakacak şekilde bir tepsiye dizip üzerlerine marinasyon malzemesini gezdirin.
- Tepsinin üstünü kapatarak buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.
- Balığı pişirmeden hemen önce salatayı hazırlayın.
- Armutları, kırmızı turpları ve salatalıkları zeytinlerle karıştırıp salatanızı limon suyu ve zeytinyağı ile soslayın.
- Somonları marinasyon malzemesinden çıkarıp üzerlerinde birkaç biber tanesi bırakarak ve derili yüzleri üste bakacak şekilde mangalın üzerine (ne ile pişiriyorsanız) yerleştirin.
- Her iki tarafı da 3-4 dakika pişirin.
- Kaya tuzu ile tatlandırdıktan sonra salata ile servis edin.
ÇARŞAMBA
Sebzeli Dana Madalyon
- 1 kg dana bonfile
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 3 dal taze soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 dal maydanoz
- 2 adet defne yaprağı
- 1 er çubuk tarçın
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Sos için,
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı su
- Eti iki parmak eninde kesin. Tencereye yerleştirip üzerine iki veya üçe bölünmüş havuç, biber, soğan, kabukları temizlenmiş bütün sarımsak, maydanoz, tarçın, su, kekikf, defne yaprağı ve tuz ekleyin.
- 20 dakika pişirin.
- Çubuk tarçını çıkarın. Yemeği servis tabağına alın.
- Sos için, kalan su ve sebzeleri blender dan geçirin. Ayrı bir yerde buğday nişastasını yarım çay bardağı su ile açıp tencereye ilave edin ve bir taşım kaynatın.
- Sosu etin üzerinde gezdirin.
- Süsleyip servis edin.
PERŞEMBE
Levrek Marin
- 1 kg levrek
- 1/4 limon suyu
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- Tuz
Sos için,
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Bir tutam beyaz biber
- 2 adet soğan
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- Levreği ayıklayıp kılçığını ve derisini çıkarın.
- Jülyen şeklinde doğrayon ve limon suyui elma sirkesi ile tuz karışımında 1 gün boyunca bekletin.
- Ertesi gün yıkayınve süzün.
- Sosu için, derin bir kapta hardal, zeytinyağı, sıvıyağ, beya zbiber, piyazlık doğranmış soğan ve üzüm sirkesini karıştırın.
- Balığı bu sosun içinde 6 saat bekletin.
- Servis edin.
CUMA
Soslu Ve Tavuk Etli Sandviç
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 4 dilim tam buğday ekmeği
- 2 kornişon turşu
- Akdeniz yeşilliği
Sos için,
- 2 yemek kaşığı balzamik sşrke
- 2 yemek kaşığı barbekü sos
- 2 yemek kaşığı worcestershire sosu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Tuz, karabiber
- Sos için gerekli malzemeleri derin kaba koyun larıştırın.
- Tencereye tavuk etini alın.
- Üzerine sosu döküp orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte tavuk eti dağılana kadar pişirin.
- Pişen tavuk etini elinizle ince parçalara ayırın.
- Ekmek dilimlerinin üzerine Akdeniz yeşillikleri ve turşu ekleyin.
- Etleri üzerine paylaştırın.
- Diğer ekmek dilimlerini üzerine kapatıp servis yapın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder