MÜJDE!
Blogum Dergisi Mart sayısında yazım çıkıyor! Daha önce yazmadığım bir yazım olması gerekiyormuş. Gün içinde yaşadıklarımdan yola çıkarak yazdığım için bana daha kolay gibi geliyordu. O yüzden bu sefer yazımı bir ay önceden yazıp göndermek nasıl olacak bilmiyorum ama ne kadar zor olursa olsun benim için büyük gelişme! Kendimi tebrik ediyorum:)
Alamayan olursa burada mutlaka yazı çıktıktan sonra yayınlarım zaten.
Bugün çok hastayım. Başımı kaldıracak gücü bulamıyorum kendimde! O yüzden bu müjdeyi verdikten sonra sizi haftanın tarifleri ile baş başa bırakıyor ve ben dinlenmeye çekiliyorum. Yarın görüşmek üzere...
PAZARTESİ
Porçini Mantarlı Papardelle
- 600 gr papardelle
- Maydanoz, kıyılmış
- Parmesan peyniri
- Tuz, karabiber
Sos için,
- 200 gr porçini mantar, ince kıyılmış
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 200 ml krema
- Papardelleleri al dente haşlayın.
- O arada porçini mantarları zeytinyağında soteleyip kremayı ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Papardelleleri süzdükten sonra sosla karıştırın.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis edin.
SALI
Uzakdoğu Usulü Tavuk
- 2 parça tavuk bonfile
- 30 gr. kurutulmuş mantar
- 4 kahve fincanı sıcak su
- Yarım su bardağı badem
- 1 adet soğan
- 4 adet kereviz sapı
- 300 gr brokoli
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı susam yağı
Marine için,
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 4 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- Mantarları bir kaba alın. Üzerine sıcak su ilave edip yumuşamalarını sağlayın.
- Bademleri yapışmaz yüzeyli tavada kavurun.
- Soğanı dilimleyin.
- Kereviz saplarını doğrayın.
- Brokolilerin çiçeklerini ayırın.
- Mantarların suyunu süzüp dilimleyin.
- Marine için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
- Tavuk bonfileleri jülyen doğrayıp bu sosta marine edin. 15 dakika bekletin.
- Ayçiçek yağını wok tavada ısıtıp sebzeleri ilave edin.
- Sürekli karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Başka bir kaba alın.
- Marine ettiğiniz tavukları wok tavaya alıp 2-3 dakika yüksek ateşte pişirin.
- Sebzeleri tavuğa ekleyin.
- Mantar suyu ve marine sosu ekleyip 2 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
- Üzerine isteğe göre susam yağı ya da soya sosu gezdirebilirsiniz.
- Ben haşlanmış makarna ile servis ettim. Bilginize.
ÇARŞAMBA
Fırında Patatesli Köfte
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 adet patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6-7 sivribiber
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağı kaynar su
Köfte harcı için,
- 500 gr kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- Yarım demet maydanoz, doğranmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak, dövülmüş (dilerseniz)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. Bu harcı bir gece buzdolabında bekletin.
- Fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. Patatesleri soyup daire şeklinde kesin. Üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
- Sivri biberleri ikiye bölün. İçlerini çıkarıp patateslerin üzerine yerleştirin.
- Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.
- En üste şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
- Yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin.
- Kabın üzerini folyo ile kapatıp 250 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
PERŞEMBE
Çılbır- Kuşkonmaz ile
- 3 adet yumurta (Yumurta adedi size bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 5 su bardağı su
- Tuz
- 12 adet kuşkonmaz
- Bir tencereye 5 bardak suyu koyun ve kaynatın.
- Kaynayınca içine sirkeyi ekleyin.
- Kaynayan suyun içine yumurtaları tek tek kırın. Yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir.
- Yumurtaları tek tek pişirerek servis tabağına alın.
- Bir kasenin içine yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, tuzu karıştırın. Yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Bir tavada tereyağı kızdırın. Ateşten alın ve kırmızı biberi yağın içerisine karıştırın.
- Kuşkonmazları temizledikten sonra 1-2 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Tabağın alt kısmına kuşkonmazları dizin. Ve üzerine yumurtaları koyun.
- Sarımsaklı yoğurdu da yumurtaların üzerine ekledikten sonra hazırladığınız biberli yağı da ekledikten sonra servis yapın.
- Bence her öğüne giden bir yemek! Bayılırım!
CUMA
Sebzeli Kuzu Şiş
- 1,5 - 2 kg kuzu eti
- 1/2 kahve fincanı ketçap
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke (elma suyu veya beyaz)
- 2 yemek kaşığı worcestershire sosu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/4 su bardağı su
- 500 gr cherry domates
- 2 adet kabak
- 2 adet kırmızı soğan
- 3 adet sarı biber
- Etleri dilediğiniz parçalarda kesin.
- Sosları birleştirin ve etlerin üzerine döküp bir gece bekletin.
- Etleri şişe dizin. Ve ızgarada pişirin. Arada fırça yardımı ile sosu etlere sürün.
- Sebzeleri resimdeki gibi şişe geçirin. Ve ızgaraya koyun.
- Dilerseniz etleri sebzelerle karışık dizebilirsiniz. Ben ayrı ayrı dizdim. Ama karışık olduğunda daha bir lezzetli olduğuna karar verdim:)
- Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder