PAZARTESİ
Sebzeli Balık Buğulama
- 2 adet levrek fileto, 2'ye bölünmüş
- 2 adet patates, iri doğranmış
- 2 adet havuç, iri doğranmış
- 1 adet büyük soğan, iri doğranmış
- 2 adet domates, iri doğranmış
- 2 adet yeşil veya kırmızı biber, iri doğranmış
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 3 adet kuru defne yaprağı
- 7-8 adet tane karabiber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Çukur bir kaba domates püresini, biber salçasını, suyu koyun ve karıştırın.
- Kabın içine doğranmış sebzeleri, defne yaprağı, karabiber, zeytinyağı ve tuzu katın.
- Derin bir fırın kabına filetoları yerleştirin ve sebze karışımını üzerlerine dökün. Alüminyum folyoyla kapatın.
- Isıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
SALI
Sebzeli Fettucine
- 500 gr tagliatelle
- 400 gr kuşbaşı tavuk
- 200 gr mantar, ince dilimlenmiş
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kabak, küp doğranmış
- 2 adet patlıcan, küp doğranmış
- 2 adet kırmızı biber, küp doğranmış
- 400 ml krema
- Tuz, karabiber, zerdeçal, köri, fesleğen
- Tagliatelle'yi haşlayın ve süzün.
- Bir tavada tavuk ve mantarı az yağ ile soteleyin.
- Başka bir tavada sebzeleri de az yağ ile soteleyin.
- Tüm karışımları geniş bir tavaya koyarak ocağa alın, kremayı ilave edin ve karıştırın. Tagliatelle'yi ekleyip iyice karıştırın ve baharatlarla tatlandırın. 3-5 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
- Servis tabaklarına koyup fesleğen ile süsleyin.
ÇARŞAMBA
Enginarlı Girit Kebabı
- 6 adet enginar, 4'e bölünmüş
- 600 gr kuzu kuşbaşı
- 30 adet kadar arpacık soğan veya 3 adet soğan
- 125 gr tereyağı
- 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
- Tuz, karabiber
- Enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- Eti bir tencerede tereyağı ile suyunu çekene kadar kavurun, arpacık soğanları ilave edin. 2-3 su bardağı sıcak suyla ağzı kapalı olarak pişirin.
- Etlerin pişmesine yakın enginarları ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Ağzı kapalı olarak etler ve enginar yumuşayana kadar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişince ocaktan alın, kıyılmış dereotunu koyun ve karıştırın.
- 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Sıcak servis yapın.
PERŞEMBE
Kuşkonmazlı Risotto
- 2 su bardağı risotto pirinci
- 4 su bardağı sebze, et ya da tavuk suyu
- 7-8 adet ince ve küçük boy kuşkonmaz
- 1 su bardağı beyaz şarap
- 1 büyük kuru soğan
- 60 gr rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 diş sarımsak
- 1/4 demet taze fesleğen
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Beyaz şarap ve et suyunu birlikte kaynatın.
- Kuşkonmazları ince ince doğrayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, toz şeker ve sarımsak ile tavada çevirin.
- Soğanı ince ince doğrayın, iki yemek kaşığı zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pirinci ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun.
- Et suyu- şarap karışımından bir kepçe alıp pirince ilave edin, orta hararetli ateşte pişirin, pirinç suyunu çekince et suyu-şarap karışımından bir kepçe daha ilave edip karıştırın. Bu işleme et suyu bitene kadar devam edin.
- Risottoyu ateşten alır almaz parmesan peynirini ilave edip karıştırın.
- En son kuşkonmaz ve ince doğranmış fesleğeni ilave edin, 1-2 defa karıştırın.
- Sıcak servis yapın.
CUMA
Domates Soslu Somon
- 400 gr somon
- 3 domates
- 5 sarı kiraz domates
- Dilimlenmiş siyah zeytin
- 5-6 yaprak fesleğen
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Somonu yıkayıp iyice kurulayın. Izgarada pişirin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Diğer tarafta tavayı ısıtın. Zeytinyağını aktarıp ince doğradığınız sarımsakları ilave edin.
- Kiraz domatesleri, küp doğranmış domates, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Ocağı kapatın.
- İri doğradığınız fesleğenleri ve zeytinleri ilave edip kenara alın. Izgarada pişirdiğiniz somonları servis tabağına alın.
- Üzerine domates sosu gezdirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder