Çarşamba, Mayıs 29, 2013

Magnolia Aşkına!



   Cookshop'ta yediğim Magnolia'nın tarifini yiye yiye çıkarmaya çalıştım resmen:) Her kaşıkta içinde şu var, bu var, onu da eklemişler diye sonunda Muzlu Magnolia yapmayı başardım.

   Biraz araştırdığımda değişik bir hikayesi olduğunu öğrendim. Ama hikayeye geçmeden önce puding ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Çünkü çok ilginç. Puding, İngilizce’deki pudding’den geliyor, pudding ise Fransızca’daki boudin’den geliyor, boudin ise Latince’deki botellus’tan geliyor. Bu al gülüm ver gülüm zincirini takip edebildiyseniz devam ediyoruz; boutellus Latince’de ufak sosis anlamına geliyor. Pudingin anlamının et olması da Ortaçağ Avrupa’sında pudinglerde et kullanılması. Uzun süre puding tereyağı, un, yumurta ve tahıllardan yapılmış. Yani tatlı bir yemek değil. Daha sonra zaman içinde süt, şeker, mısır unu gibi malzemeler ile yapılan bizim bildiğimiz hali almış.


   Bu ön bilgiden sonra Magnolia Puding’in hikayesine geçiyorum. New York’ta Magnolia Bakery adında bir fırın/pastane var. Sex and the City gibi birçok dizi ve filmde yer almış ve New York’luların çoğunun bildiği bir fırın. 


   Buranın ürünü olan, Magnolia Bread Pudding adındaki muzlu pudingi ise çok meşhur. Menüdeki ve masadaki hali aşağıdaki resimdeki gibi.



   Karton bir kapta servis ediliyor ve hazır satılan dondurmalar gibi kaşık kaşık yeniliyor. İnternet'te okuduğuma göre içerisinde süt, krema, dilimlenmiş muz parçaları ve pudinge blend ettirilmiş pandispanya var.
   Yani şöyle gibi, annenize kremalı muzlu pasta yaptırın, sonra ellerinizle dalın o pastaya:) O kağıt kutudaki gibi bir hale getirin, işte tam öyle bir şey. 
   
   Cookshop’taki Magnolia Pudding ise ismini şimdiye kadar çoktan tahmin ettiğiniz gibi New York’taki Magnolia fırınının ünlü muzlu pudinginden alıyor.

   New York'a gittiğim bir gün mutlaka deneyeceğim:)


   Tarifini yazıyorum! Hazır mısınız?

Muzlu Magnolia  


  • 4 yemek kaşığı şeker (daha tatlı olmasını isterseniz 5 kaşık koyun) 
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım paket Dr. Oetker pasta kreması tozu (Yarım su bardağı süt ile çırpılacak)
  • Yarım paket labne
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 Paket Bebe Bisküvisi
  • 2 adet büyük muz






  • Kremayı pişireceğiniz tencerenin içine şeker, un ve yumurta sarılarını  koyun.
  • Üstüne sütü de döktükten sonra tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Sonrasında kremanın üstü kaymak tutmasın diye ara ara karıştırmaya devam edin.
  • Bir yandan krem şantiyi süt ile çırpın.
  • Bebe bisküvilerini küçük küçük kırarak rondodan geçirin ve toz hale getirin.
  • Soğuyan kremanın içine yarım paket labneyi atarak mikserle çırpın.
  • Sıvı kremanızdan 3 kaşık Magnolia Puding'e ilave edin.
  • Krem şantiyi de karışıma ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Muzları ufak doğrayın.
  • Kremanızı geniş bir borcama bir kat olarak yayıp üzerine toz hale getirdiğiniz bisküviyi serpin ve doğranmış muzlarla kaplayın.
  • Kremayı muzların üstünü örtecek şekilde bir kat daha sürün ve tekrar toz bisküvileri serpip muzla kaplayın.
  • Kalan kremayı da en üste sürdükten sonra tekrar toz bisküvi ile kaplayın.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında en az 6 saat bekletin.
  • Afiyet olsun:)

   Dilerseniz bebe bisküvisini toz haline getirmeden yine aynı şekilde dizebilirsiniz.
Yaptıktan sonra ufak kavanozlara koyup hediye olarak da götürebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Evlerimizde yıllardır yapılan bisküili pasta bu :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında evet:) Ama kıvamını nasıl yumuşak tutturacağımı bilemiyordum. Tabii orjinali eminim daha farklıdır.

      Sil
  2. Selam Dilaracım,
    New York'a gider gitmez meşhur Magnolia Bakery'e koşmuştum = ) Arkadaşımın da tavsiyesiyle "banana puding"i denedim. Fakat Cook Shop'taki pudinglerden farklı olarak kıvamı çok daha sert çok daha farklı. Kaşığın izi pudingte kalıyor ve senin kadar bonkör değiller muz kullanırken =) fyi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben muzlu pastayı çok severim. Bir de kreması ev yapımı ise hiç doyamam:) O yüzden biraz çok koydum. Ama ister daha az muz kullanın isterseniz de çilekle yapın her şekilde çok güzel oluyor. Bir de kıvamını yoğun istemedim o yüzden uğraştım baya:)Sanırım o yüzden cookshop daha lezzetli benim için:)

      Sil
  3. Bu pudingi internette araştırıp sizin yorumunuzla yapmaya karar verdim..Ve yaptımmm..hem de aynı haftada üç kez..tek kelime ile muhteşemm..hem de çok kolay..tattırdıgım her arkadaşım da mutlaka tarif istedi..emeginiz için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil