Cumartesi, Kasım 17, 2012

Bir RATATOUILLE Macerası




   Bugün D&R ' a gidip çook önce izlemiş olduğum fakat filmlerimin arasında mutlaka olmasını istediğim bi film aldım. Biz yemek severlerin yapmak kadar izlemesinden de keyif aldığımız bi film olan RATATOUILLE ! Ne kadar izlesem sıkılmayacağım animasyon filmleri arasında ilk sıralara hop der koyarım. 

   Her izleyişimde eğitimini aldığım şeyin ne kadar keyif verici olduğunu görüyorum. Keşke senelerce o mutfaklardan çıkmasam.. Ama işte çalışma şartları, malum hayatımızı adamamızı isteyen bi meslek. Nankör ama eğlenceli; yorucu ama bir o kadar da haz veren.. Ya kendini mutfaklara kapatacaksın ya da bu sevgini farklı yönlerde besleyeceksin. Ben farklı olan tarafı seçtim. Yine mutfağımdan çıkmam yine yenileri öğrenirim,  takip ederim. Ama endüstriyel mutfaklardan daha farklı bi mutfakta :)   

   Neyse filme döneyim ben. Efendim film ailesinin dışladığı Remy adındaki bir farenin hayallerini konu almakta. Bir fare olarak yapması imkansız bir şeyi, büyük bir Fransız aşçı olmanın hayalini kurar. Kader Remy'i Paris'in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini yemek pişirme üstadı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Bu eşsiz Fransız restoranının mutfağındaki kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy'nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris'in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir üstünlük mücadelesi başlatmasına sebep olur. 

   



     

   








   

   Vaktinizin keyifle geçmesini sağlayacak bir film. Animasyondan hoşlananlar için daha bi güzel. İyi seyirleer :) 

        
   
  

                                                           

    

   

   
   Tabii bu arada biliyorsunuz Ratatouille bir yemek ismi. Hafif olduğu için balık, tavuk ya da etin yanına yakışacak bir yemek. Filmden bahsetmişken onun da tarifini vereyim. Belki Ratatouille izlerken Ratatouille yersiniz :) 


   
Ratatouille 

                                                                          

  • 3 patlıcan
  • 7 küp doğranmış domates
  • 4 kabak
  • 2 çorba kaşığı kadar doğranmış fesleğen
  • 4 soğan 
  • 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
  • 6 kırmızı biber                                    
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1  1/5 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 diş dilimlenmiş sarımsak
  • tuz, karabiber

  


  • Provans'ın bu ünlü sebze türlüsünde tüm sebzeler ayrı ayrı pişiriliyor.
  • Patlıcan ve kabakları 1 cm eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(Patlıcanları tuzlu suda bekletmeyi unutmayın)
  • Soğan ve biberi jülyen doğrayın.
  • Bir tavada yağı kızdırdıktan sonra patlıcanları hafifçe kızartın.
  • Genişçe bir borcama dizin.
  • Kabakları kızartın.
  • Patlıcanların yanına dizin.
  • Daha sonra soğanları kavurun.
  • Patlıcan ve kabağın yanına dizin.
  • Biberleri kızartın ve diğer malzemelerin üzerine dizin.
  • Tavadaki yağı döküp yeni yağ ekleyin.
  • Sarımsakları koyun.
  • Kısa bir süre sonra kekik, tuz, biber ve doğranmış domatesleri ekleyip 7-8 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Oda sıcaklığında servis edin.
  • Afiyet olsuun :)

     



2 yorum:

  1. Şirin'le en sevdiğimiz yemek ay film :)) denesem?? Yapabilir miyim ki?

    YanıtlaSil
  2. En şahanesini yaparsın hem de !

    YanıtlaSil